LITTERÄR STIG

Margit Fribergs böcker är fyllda av hav, fåglar och blommor. Alvaret, den odlade marken, strandängar och båthamnar är miljöer hon skildrat på södra Öland. En litterär vandring i Margit Fribergs fotspår utgår från Smedby, där man kan följa vägen ner mot vattnet och till den lilla byn Gåsesten där hon föddes. För er som läst Margit Friberg kan en vandring i dessa miljöer förgylla läsupplevelsen, och för er som ännu inte bekantat er med hennes litteratur kan vandringen bli en inspiration att börja.

Vandringar på Margit Fribergstigen sommaren 2018
Samling vid Smedby sockenstuga (mitt emot kyrkan) för en lätt promenad ner till Gåsesten, ca 2,5 km. Under promenaden bekantar vi oss med Margit Fribergs litterära texter och miljöer. Ta med  fikakorg  och sittunderlag.

Fredag den 11 maj kl. 10 Guidad tur med författaren och naturkännaren Thorsten Jansson. Under promenaden invigs det nya bänkbordet. Samarrangemang med Smedby hembygdsförening. 
Tisdag den 17 juli kl. 18.00   Anmälan till Elisabeth Engqvist 070-840 62 19
Onsdag den 1 augusti kl. 13.30 Anmälan till Irene Larsson 070-695 80 98

Broschyr med karta och texter finns i lådan utanför Smedby sockenstuga för den som vill gå stigen på egen hand. Broschyren finns även på tyska och engelska..

Vill ni få en guidad vandring på annan tid, kontakta Sigrid Fredriksson 070-209 69 62

Stigen är delvis inte framkomlig för rullstolor och barnvagnar.

 

 

>>Läs mer om stigen

litterar_stig