Aktuella aktiviteter 2022:

Margit Friberg på Småländsk litteraturfestival

Den 7 maj deltar Margit Fribergsällskapet i Smalitt, Smålands litteraturfestival, i Jönköping som nu kör igång igen efter pandemin. Det är tredje gången MF-sällskapet deltar i Smalitt där vi delar monter med DELS som säljer Parnass. Vi tar som vanligt med oss buntar av Margit Fribergs böcker men hoppas också kunna sälja några av våra småskrifter. Vi återkommer med rapport. 

Den öländska litterära dagen i Gärdslösa

Efter två års uppehåll återkommer i sommar den öländska litterära dagen i Gärdslösa prästgård. Torsdagen den 28 juli samlas de tre litterära sällskapen: Sällskapet Erik Johan Stagnelii Vänner, Anna Rydstedt-sällskapet och Margit Fribergsällskapet kring temat ”Skrock och vidskepelse i öländsk litteratur”. Det blir som vanligt korta föredrag, bokförsäljning, kaffeservering och mingel. Klockan 13-16. 

Vandring i Degerhamn

Vi planerar också för en vandring i Degerhamn utifrån boken ”Nu seglar Adonia” tillsammans med Södra Möcklebys hembygdsförening. Vi återkommer om datum. 

Detta gör vi också:

Berättar om Margit Friberg. Vi åker också ut och berättar om Margit Friberg och hennes böcker på inbjudan av föreningar och läsecirklar.

Medverkar  i olika litterära sammanhang, till exempel på Litteraturdagen på Himmelsberga, samtal/föredrag och uppläsningar på biblioteken. 

Anordnar olika litterära evenemang för medlemmar och allmänhet. 

Guidar vandringar på Margit Friberg-stigen på begäran.