Vem vill bilda en cirkel om ”Skog har öron, mark har ögon”?

Lisa Tengö och Sigrid Fredriksson har arbetat fram en studiehandledning till bokcirkel med målet att jämföra Carl Linnaeus (1707-1778) dagbok med Margit Fribergs bok ”Skog har öron, mark har ögon”. Är du intresserad av att bilda en bokcirkel och testa handledningen, hör av dig till Sigrid Fredriksson, tfn 070-209 69 62.

Besök av Bernard Nordhsällskapet
En av sommarens sista varma kvällar kom Bernhard Nordhsällskapet på besök till Öland, inbjudna av Margit Fribergsällskapet. Planeringen för en gemensam kväll började på Bokmässan förra året där vi fann stora likheter mellan våra författare även om 100 mil skiljer dem åt. Intresset för Bernhard Nordh visade sig stort och samlingssalen på Ölands folkhögskola fylldes av litteraturvänner som fick höra Bernhard Nordhs dotter Solveig Wallin berätta om hans liv och Mårten Larsson, vars farfars farfar ä förebild till huvudpersonen i I Marsfjällets skugga, berättade levande om bokens bakgrund. En kväll som inspirerade till nya läsupplevelser.

SIGRID FREDRIKSSON

Detta gör vi våren och sommaren 2018

7 juni  Naturen i litteraturen – ett program med anledning av tidningen Parnass nummer om naturskildrare. Thorsten Jansson berättar om tre favoritförfattare och Sigrid Fredriksson talar om naturegenren i litteraturen. Stenhusa krog, Lilla Brunneby, kl. 17-18. Naturbokhandeln Stenhusa bod håller extra öppet.

 

 

 

 

 

 

18 juni – 19 september   Utställning på Borgholms bibliotek kring Margit Friberg och Anna Rydstedt. Utställningen avslutas med föreläsning med rubriken ”Öland på olika sättt, om två öländska författarinnor” den 19 september kl.  19.0.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommarens vandringar
Som vanligt anordnar sällskapet guidade vandringar i Margit Friberg spår.

Se mer om vårens och sommarens vandringar 2018.

Öland Roots 12-14 juli – Ylva Magnusson och Sigrid Fredriksson gör ett program om Öland och litteratur på fredagen under festivalen.

Årsmöte 15 juli kl. 14.00 i Smedby sockenstuga. Elisabet Engqvist visar “Bilder från Margit Fribergs tid”. Fika och sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Gärdslösadagen den 19 juli – den årliga sammankomsten i Gärdslösa prästgård då Ölands litterära sällskap ger kortföreläsningar och säljer böcker. Årets tema för kortföredragen kl. 14 är Tystnad.

Himmelsberga Litteratur & poesidag 11 augusti – i år är de litterära sällskapen inbjudna att medverka. Margit Fribergsällskapet representeras av Margareta Lilja-Svensson som berättar om sin biografi om Margit Friberg.

Den 29 augusti gästas sällskapet av Bernard Nordhsällskapet. Norrlandsskildraren Bernhard Nordh och Margit Friberg vår Ölandsskildrare – vad har de gemensamt? Ölands Folkhögskola, Strömstedtsalen kl. 19.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Biografin Margit Friberg – mer än öländsk provinsförfattare är skriven av Margareta Lilja-Svensson. Trots att Margit Friberg var verksam i 50 år som författare och mycket läst och älskad på Öland har det inte funnits någon samlad bild av hennes liv och författarskap. Boken finns att beställa här.