Detta gör vi våren och sommaren 2018

Torsdagen den 26 april berättar Margareta Lilja-Svensson om sin biografi om Margit Friberg. Degerhamns bibliotek kl. 15.00

Sommarens vandringar
Som vanligt anordnar sällskapet guidade vandringar i Margit Friberg spår.

Se mer om vårens och sommarens vandringar 2018.

Öland spirar 10-13 maj – den litterära vagnen i Albrunna kommer även i år att visa upp växter och citat med koppling till Stagnelius, Anna Rydstedt och Margit Friberg.

Öland Roots 12-14 juli – Ylva Magnusson och Sigrid Fredriksson gör ett program om Öland och litteratur på fredagen under festivalen.

Årsmöte 15 juli kl. 14.00 i Smedby sockenstuga. Vi återkommer med information om program.

Gärdslösadagen den 19 juli – den årliga sammankomsten i Gärdslösa prästgård då Ölands litterära sällskap ger kortföreläsningar och säljer böcker. Årets tema för föreläsningarna är Tystnad.

Himmelsberga Litteratur & poesidag 11 augusti – i år är de litterära sällskapen inbjudna att medverka. Margit Fribergsällskapet representeras av Margareta Lilja-Svensson som berättar om sin biografi om Margit Friberg.

Den 29 augusti gästas sällskapet av Bernard Nordhsällskapet. Mer information senare.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Biografin Margit Friberg – mer än öländsk provinsförfattare är skriven av Margareta Lilja-Svensson. Trots att Margit Friberg var verksam i 50 år som författare och mycket läst och älskad på Öland har det inte funnits någon samlad bild av hennes liv och författarskap. Boken finns att beställa här.